Vanhat huonekalut on kauniita, vaikka ei aina edes niin kovin käteviä.

Mökillä on kerroksellinen sisustus

Jos haluaisin hienostella, voisin sanoa, että mökillä on kerroksellinen sisustus ja me tykätään yhdistää eri aikakausia. Todellisuudessa se tarkoittaa, että meillä on lajitelma vanhuksilta perittyjä huonekaluja, Torista halvalla ostettuja hankintoja ja muutama uusi ostos. Erilaisia kirppislöytöjä mökillä on reilusti. Jopa niin runsaasti, että nyt alkaa olla jo ostokielto päällä.

Sukset

Koriste-esineenä keittiössä on sukset. Seinältä voi napata sekä puusukset ja jommankumman tuohisesta repusta ja hiihdellä kylille hakemaan nakkeja. Niitä piti just yksi viikonloppu nääs käydä hakemassa, kun niin kutsutut hätä-nakit pääsivät loppumaan. Hätä-nakit on jo legendaksi muodostunut ruokalaji meidän jääkaapissa, niitä voi tarjota nälkäkiukun valtaamalla perheenjäsenelle tai napsia iltapalaksi. Ne sopivat pääruuaksi, jos joku mutsin kokeellisen keittiön ruokalajeista osoittautuu aivan liian kokeelliseksi, eikä maistu kenellekään. Noilla suksilla en kyllä ole hiihtänyt, autolla kävin nakkeja hakemassa.

Keittiössä on sukset ja päreestä tehty reppu. Niiden kanssa vois lähteä vaikka kauppaan.
Keittiössä on sukset ja päreestä tehty reppu. Niiden kanssa vois lähteä vaikka kauppaan.

Puusuksia, vanhoja sahoja ja muita työkaluja on asetettuna keittiöön enemmänkin. Lisääkin ihan varmasti ilmestyisi, jos vain seinällä olisi tilaa. Normaalien autoilureittiemme varrella on muutamakin kiva kirppispaikka, missä hinnat ovat edelleen kohtuulliset. Usein hyvän kirpputorin merkki on kamala sekasorto. Mitä siistimpää, sen kalliimmat hinnat, tuntuu pätevän kirpputoreilla tavaroita hinnoitellessa.  

Lintuja

Haaveilen sellaisesta Oiva Toikan isosta joutsenesta, vaikka en edes tiedä miksi. Ensinnäkin en ikinä raskisi käyttää niin paljon rahaa koriste-esineeseen, enkä haluaisi, että kukaan muukaan käyttää, ainakaan minun takia. Toiseksi ei meillä ole missään sellaista kohtaa, mihin joutsenen voisi laittaa. Mökillä on varsin vähän pöytätasoja, mille tehdä mitään asetelmia. Ja vaikka olisikin pöytätasoja, niin herkän koristeasetelman sijasta se aika nopeasti muuttuisi akkuporakoneen latauspisteeksi tai liimattujen kalikoiden kuivauspaikaksi.

Ei-Oiva-Toikan linnut somistaa ikkunalautaa.
Ei-Oiva-Toikan linnut somistaa ikkunalautaa.

Kotiin yritin tehdä talveksi kanervista ja havuista kaunista talvista sommitelmaa. Se onkin osoittautunut mainioksi tasoksi säilyttää mopoauton sisätilanlämmitintä ja valtavaa sähköjohtokelaa. Joten olen tottunut tähän, eikä tuo nyt itse asiassa edes ihan valtavasti haittaa. Omatkin projektini lojuu välillä viikkotolkulla odottamassa inspiraation syttymistä.

Lintuja meille kuitenkin ilmestyi yhden ikkunalaudan verran. Nukkumakömmelin syvennykseen sopii hienosti nuo neljä lintua, jotka lienevät Oiva Toikan lintujen kopioita, mutta nättejä minusta silti. Saimme ne Aviomiehen kotoa mukaan ja tykkään niistä kovasti.

Sienitaulu

Meidän ystävätkin tykkää käydä kirpputoreilla ja joskus siellä tulee vastaan meille sopivia löytöjä. Sienitaulu on yksi sellainen. Se sopii hienosti vierasmökkiin. Voisin kyllä laittaa sen ihan mihin vaan, koska siinä on kuvattu herkullisimmat sienet, suppilovahvero vain puuttuu. Taulu odotti kauan siihen sopivia kehyksiä, mutta ihan sopivan kokoiset olikin sitten meillä kotona vanhan taidejulisteen ympärillä. Juliste jouti siirtyä syrjään sienien tieltä.

Sinitaulussa on kaikki minun lempisienet: herkkutatti, kanttarelli ja karvarousku.
Sinitaulussa on kaikki minun lempisienet: herkkutatti, kanttarelli ja karvarousku.

Tuo tavaroiden odottaminen on ihan normaalia. Saatan etsiskellä jotain sopivaa tavaraa pitkään, minulla on usein paperikalenterissani lista hankinnassa olevista tavaroista, joita kurkin Torista. Kyllä se sopiva sitten joskus löytyy. Ja välillä löytyy sopivalta tuntuva, joka ei sitten olekaan ihan nappivalinta.

Esimerkiksi meidän mökin nojatuoli on jo kolmas ehdokas, kaikki ostettu Torista parilla kympillä. Yksi meni jo rikki, toinen myytiin meille harmaana, mutta todellinen väri oli vihreä. Koska myyjä oli niin mukava, ei raskittu perua kauppoja vaan ostettiin itse asiassa kaksi kappaletta kamalia vihreitä nojatuoleja, kun saatiin toinen tosi halvalla kaupan päälle ja ei kehdattu kieltäytyä siitäkään. Kolmas oli oikean värinen ja niin paljon ehjä, että se on nyt saanut olla olkkarissa jo pidemmän aikaan. Osa mökillä olevista huonekaluista ei vaan voi olla hienoja tai uusia, vaan niihin pitää pystyä istumaan sahanpuruisilla housuilla ja nojaamaan likaisilla käsillä.

Hopeisia astioita

Väliotsikko on hieno ja harhaanjohtava, koska meillä ei ole yhtään hopeisia astioita. Alpakkaa löytyy kyllä. Alpakka näyttää hopeiselta, vaikka itse tavara on vain jotain metallia ja siihen on tehty hopeannäköinen pinta. Tuo tarjotin, mille Marskin Ryyppy on aseteltu, on juuri tämmöinen huijaus, mutta mitä sitten.

Feikki hopeisella, eli alpakka-tarjottimella, on siihen sopiva asetelma.
Feikki hopeisella, eli alpakka-tarjottimella, on siihen sopiva asetelma.

Samaisella tarjottimella on sommiteltu Kämp hotellin tulitikkuja ja leikin ajatuksella, että ne olisi alkuperäisiä. Ne on löytynyt jostain keräilymessuilta, mutta ei sielläkään kaikki tavarat ole aidosti vanhaa. Helpoin tapa testata näiden tulitikkujen vanhuuden olisi raapaisemalla yhden. Jos se syttyy, niin pakkohan sen silloin on olla vanha, koska nykyaikaiset tulitikut ovat ihan turhia kapistuksia. Vaikka raavit niitä askillisen, ei ole ollenkaan varmaa, että tuli loimuaa takassa. Olkoon nuo Kämpin tulitikut tuossa kauniilla tarjottimella takan sytytys hätätilanteiden varalta.

Mökin säilytystiloista, jotka nekin on vanhoja löytöjä, voi lueskella KLIKKAAMALLA TÄSTÄ. Tilat on pienet ja tarpeellisia tavaroita paljon, mihin ne voi laittaa?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.