Kategoriat
Mökkielämää

Syntymäpäivät mökillä, Key Lime Pie resepti

Toisena kakkuna tein Key Lime Pie:n. Maailman yksinkertaisimman sitruunapiirakan – kunhan vain ostat oikeat ainekset. Minä en ostanut, koska kävin kaupassa ilman silmälaseja. Näen ihan hyvin kulkea kaupassa, en siis törmäile tolppiin tai ihmisiin, mutta en näe pienellä präntättyä tekstiä purkkien kyljistä. Joten ostin kondensoitua maitoa, mutta juoksevan maidon sijaan nappasin valmiiksi karamellisoidun versioin. Harvoin käytän kyseistä tuotetta, joten en kyllä edes tiennyt, että niitä on monenlaisia. No, nyt tiedät ja tiedät sinäkin :=).

Ensin meinasi tulla hätä, koska olin jo mökillä, kun aloitin tekemään valmisteluja. Muu perhe oli autolla kaupungissa ja lähin kauppa kaukana. Ei siis ollut mitään mahdollisuutta kipasta hakemaan sitä oikeaa raaka-ainetta. Päätin tehdä piirakan niistä aineksista mitä minulla oli, koska makuhan on periaatteessa sama, koostumus vain erilainen.

Laitoin kaikki ainekset piirakkaan valmiiksi odottamaan.
Laitoin kaikki ainekset valmiiksi odottamaan.

Kasasin reseptin kaikki ainekset valmiiksi odottamaan sekoitusta.

  • Raastoin limen kuoret
  • Puristin limet
  • Sulatin rasvan ja jäähdytin sen
  • Murustin digestivekeksit (käytin glueiinittomia keksejä)
  • Sekoitin keksit ja voin ja levitin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan
  • Erottelin kananmunasta keltuaiset
  • Avasin tölkin kondensoitua maitoa (ja totesin sisällön vääräksi)
Kaikki valmiina sekoitettavaksi, vaikka kondensoitu maito onkin vääränlaista.
Kaikki valmiina sekoitettavaksi, vaikka kondensoitu maito onkin vääränlaista.

Uuni olikin jo valmis, joten paistoin keksimurua hetken ja sillä aikaa sekoitin ohjeen mukaan muut ainekset. Kun pohja oli esipaistunut, kippasin massan sen päälle ja tämä kaikki meni vielä hetkeksi uuniin. Massa ei paistu mitenkään kovaksi tai hyydy uunissa, se hyytyy vasta myöhemmin jääkaapissa.

Pohjaa paistetaan hetki, täyte kipataan päälle ja paistetaan vielä hetki.
Pohjaa paistetaan hetki, täyte kipataan päälle ja paistetaan vielä hetki.

Kakku oli yön jääkaapissa ja kun syntymäpäiviä seuraavana päivänä alettiin viettää, se vain nostettiin pöytään. Vaikka yksi raaka-aine oli väärä, ei kakku maistunut pahalta. Mutta ei se myöskään maistunut yhtä sitruunaiselta kuin sen kuuluisi, vaan liikaa toffeelta, joten ihan inasen meni pieleen. Vuoka kuitenkin tyhjeni ja näin kun joku vieraista otti lisääkin, joten ihan hyvä lopputulos.

Toisena piirakkana oli suklaa-punajuurikakku. Hyvää!

2 vastausta aiheeseen “Syntymäpäivät mökillä, Key Lime Pie resepti”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *