Mökin säilytystilat sisällä

Talvella tulee nökötettyä sisällä jo vaan siksi, että pimeä tulee niin aikaisin, että pihalla ei voi pitkään olla. Seinien sisäpuolella sitten ennättää tuumailemaan sisustusta ja säilytystä, joskus jotain vähän muuttamaankin, talven aikana. Mökin säilytystilat sisällä alkaa meillä olemaan kunnossa, mutta on niitä joutunut matkan varrella vähän säätämäänkin.

Vanhat pärekorit

Nämä on ihania! Meillä on kaksi isoa, leveistä päreistä tehtyä pärekoria, jotka ovat löytyneet kirpputorilta. Hinta per kori oli kymmenen euroa, mikä on mielestäni ihan mahdottoman vähän. Pärekoreja näkyy yllättävän paljon myynnissä, johtuneeko siitä, että koska rottinki on nyt in, joten päre on sit out.

Koreista toista käytetään varapeittojen ja  –tyynyjen säilyttämiseen. Niitä mahtuu isoon koriin kolmelle hengelle, kun peitot eivät ole mitään untuvatäkkejä. Kasan päälle olen laittanut mökiltä löytyneet verhot somisteeksi. Toisesta korista löytyy esimerkiksi kaikenlaisia laturinjohtoja, kaukoputki, ritsa, pilkanampumiseen maalitauluja. Kaikkea sellaista mies-kamaa, jonka toivon osuvan suoraan tänne isoon koriin, sen sijaan, että se jäisi johonkin lojumaan.

Kesällä pärekoria voi käyttää vaikka taaperon leikkikehänä.
Kesällä pärekoria voi käyttää vaikka taaperon leikkikehänä.

Parasta näissä koreissa on se, että ne ovat matalia. Niistä saa lisää säilytystilaa ja vaikka ne nököttävät isojen ikkunoiden edessä, ne eivät peitä maisemaa. Ja koska mökillä saa musta olla vanhoja tavaroita, niin nämähän on just sitä – vanhoja tavaroita.

Vanhat kaapit

Kaappeja me on ostettu ja myyty Torissa. Kaikki ne on ollut tyyliltään vanhoja ja hinnaltaan halpoja. Tämän hetkinen setti sisältää yhden korkean kaapin, missä säilytetään työkalujen osia. Itse työkalut on muualla, mutta kaikenlaista ruuvimeisseliä, vähän käytettyä hiomapaperia ja ruuvikärkeä pyörii sisällä mökissä ja on hyvä, että niille löytyy joku paikka, mihin ne voi tuikata.

Vanhat huonekalut on kauniita, vaikka ei aina edes niin kovin käteviä.
Vanhat huonekalut on kauniita, vaikka ei aina edes niin kovin käteviä.

Toisessa kaapissa on kynttilöitä, kirjoja ja lautapelejä, koska mökillä pitää olla näitä kaikkia. Kynttilöitä sähkökatkojen takia, jotta näkee. Yleensä homma menee kyllä niin, että tulee sähkökatko, kaivan pimeässä kynttilät sokkona esille ja haparoin, että löydän tulitikkuja ja heti , kun saan ne sytytettyä, sähköt napsahtaa takaisin päälle. Ainakin yhdeksän kertaa kymmenestä käy just näin.

Kaikista paras peli on majavapeli!

Lautapelejä pitää olla siksi, että mökillä niitä ihan oikeasti myös pelataan. Kaikista paras peli on majavapeli. Siinä kasataan muovisia pyöreitä tukkeja, niiden päälle asetetaan majava ja sitten vuoron perään tökitään tukkeja tikulla pinosta pois, kunnes pino ottaa ja sortuu. Kun majava tipahtaa, se päästää ihan super-oudon ja hauskan säksätyksen. Peli on ihan typerä, mutta majava saa kaikki hyvälle tuulelle.

Kirjoja pitää olla tv-katastrofin varalta. Meillä on mökillä vaan yksi tv ja on vaarana, että muu sakki katsoo sieltä jotain vanhaa Clint Eastwood Westerniä ja mun pitää sillä aikaa lukea kirjaa. Yksi kirja riittää tähän puuhaan ihan hyvin, koska en koskaan lue sitä kovin kauan.

Keittiönkaapit

Nämä on hyödylliset säilytyskaapit, mutta kaikelle muulle kuin ruokatarvikkeille. Meillä ei ole mökillä kovinkaan suurta varastoa kuiva-aineita, joten kaappeihin on varastoitu ensiapulaukku, mökin hyödyllisiä tavaroita ja muuta sälää. Toki siellä on ruuanlaittovälineitä, koska niitä tarvitaan monenlaisia.

Keittiössä oli onneksi valmiina paljon kaappeja, mihin mahtuu hyvin muutakin kuin ruokaa ja astioita.
Keittiössä oli onneksi valmiina paljon kaappeja, mihin mahtuu hyvin muutakin kuin ruokaa ja astioita.

Jotkut vierastaa toisten ihmisten vanhoja tavaroita. Meidän mökki myytiin meille irtaimistoineen. Mikä on hyvä asia, koska sen takia meillä on täysi setti kaikki astioita ja kattiloita. Huonokuntoiset on heitetty menemään heti mökin ensimmäisessä siivoussessiossa. Ajan myötä on käynyt selväksi, mitä tavaroita me tarvitaan ja mitä ei. Matkan varrella lisää kamaa on saanut siirtyä kirpputorille tai kaatopaikalle, riippuen taas niiden kunnosta. Nyt keittiössä ei periaatteessa ole enää kovinkaan paljon turhaa tavaraa.

Sändyn alustat ja sohvan taustat

Tänne on välillä pakko tunkea tavaroita, jotka ei muualle mahdu. Ilmapatjat ja isot koristelautaset voi säilöä sängyn alle, kun mökissä ei hillu hiiriä. Silloin en ehkä säilyttäisi sängyn alla mitään. Tykkään siitä, että irtonaista tavaraa ei ole kovin paljon esillä vaan kaikille olisi oma paikkansa ja ne irtonaiset kamat saisi jonnekin piiloon. Sen takia siirtelen koreja ja pusseja piiloon sohvan taakse. Yritän muistaa piilottaa kamat aina samaan paikkaan, jotta muutkin mökkeilijät ne sieltä löytäisi, mutta voihan se välillä olla vähän haastavaa.

Pikku kikkoja

Ladon kolme feikkiä Aalto jakkaraa päällekkäin, heitän niiden päälle pöytäliinan ja kukkaruukun saadakseni sen näyttämään sohvapöydältä. Ladon useamman tarjoilulautasen päällekkäin ja asetan päällimmäiselle leipäkorin hämätäkseni , että tässähän on joku pino. Ruuvaan koukkuja kaikkiin sopiviin kohtiin, voidakseni roikottaa vaatteita niissä.

Jakkarat on piilossa pöytäliinan ja kukan alla ja näyttelee olevansa sivupöytä.
Jakkarat on piilossa pöytäliinan ja kukan alla ja näyttelee olevansa sivupöytä.

Pakkohan sitä on olla kekseliäs, että saa kaikki tarpeelliset tavarat mahtumaan. Yhden ja saman päivän aikana täytyy talvi ja kesätavarat vaihtaa kaapista pois ja taas toiset siihen tilalle. Samaan aikaan ne ei kaappeihin mahdu. Tarjolla on siis vain kesä ja talvitavaroita, syksyä ja kevättä ei ole olemassakaan, ainakaan säilytyksen näkövinkkelistä 😉.

Syksyn varastointi hommista ulkona voit lukea tästä.

Kirpputori löydöksistä täältä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.