Sydämellinen puupölli

Pakko tehdä puita!

Puita on tällä hetkellä pakko tehdä kahdestakin syystä. Siksi, että en pääse vielä pihahommiin, joten joudan odotellessani tehdä puita. Ja siksi, että mitäs mentiin kaatamaan monta haapaa talvella. Nyt niitä on jaksettava työstää eteenpäin, kun ei ne voi tuohonkaan jäädä.

Totta jos puhutaan, klapikoneen vieressä seisominen ja risujen poltto on mukavaa puuhaa. Koko hommassa tärkeintä on, että älä katso paljonko on vielä pienimättä. Pidät tiukasti katseen siinä pinossa mihin heittelet pienityt klapit ja nautit siitä, kun sen koko kasvaa. Mietit jotain tai olet miettimättä.

Syksyllä minua aina naurattaa kun some alkaa täyttyä tulenloimua esittävistä kuvista. On tulta takassa ja saunanpesässä ja nuotiossa. Jotta tuonne asti päästään on kulunut vähintään puolitoistavuotta aikaa ja todella monta vaihetta. Puut pitää kaataa, sahata pölleiksi, pieniä klapeiksi ja heitellä jonnekin ilmavaan, mutta suojaisaan paikkaan kuivumaan. Kuivuttuaan vuoden verran, voit ruveta kyseisiä klapeja käyttämään. Yleensä puut vielä tässä vaiheessa ladotaan nätille pinolle, mistä puita voi sitten pitkin talvea käydä hakemassa. Mitä suorempi ja kauniimpi pino, sen ylpeämpi isäntä ja emäntä.