Paljuttelun pipot rivissa

Oletko työleirillä vai haahuilemassa?

Kun puhutaan mökkeilystä, kaikki aina hokee, että mökki on työleiri. Mietin, että tuleeko itsekin kerrottua kovempaan ääneen päivistä, jolloin touhusi paljon, kuin päivistä jolloin oli vaan. Ja siksi kaikille tulee sellainen mielikuva, että olen tosi ahkera koko ajan.

Minun haahuilupäivistä voisi kuvata videota.

Minun haahuilupäivistä voisi kuvata videota. Haahuilupäivä on sellainen, kun heti aamusta laiskottaa. Tai ei edes laiskota, on vaan sellainen olo, että tänään vaan haahuilen. Minulle tarve vain haahuilla tulee usein jonkun suuren rypistyksen jälkeen. Nyt on selvästi sellainen kohta, koska monta viikonloppua meni niin tiiviisti puuhommissa. Uusi suuri rypistys on meillä jo odottamassa, koska mökki pitää maalata ulkoa. Viisaat sanoo, että maalaaminen olisi hyvä ajoittaa toukokuulle, joten huhtikuustahan muodostuu kuin itsestään tämmöinen välikuukausi.

Muutenkin ajoitus rauhalliselle olemiselle on nyt loistava. Joutsenet, kurjet, sorsat ja telkät pitävät meteliä pihalla ja kaikenlaiset pikkulinnut laulaa. Minusta tuntuu, että keväällä mökkipihalla on meteliä ja syksystä ihan hiljaista. En ollut tätäkään hoksannut ennen kesämökin ostamista. Kaupungissa ei tiiviissä asunnoissa kuule luonnonääniä, mutta kun nukkuu pari yötä vierasmökissä, ihan varmasti kuulee lintujen valtavan sirkutuksen.

Mökillä voi paljusta tuijottaa järvelle.
Paljusta voi tuijotella järvelle

Tykkään tuijottaa järvelle, enkä varmasti ole siinä ainoa. Minulle täydellinen mökkimaisema on juuri tuo järvimaisema, mutta voihan se tuijottelukohde olla vaikka pelto. Eteläpohjalaiset jaksaa katsella huojuvaa viljaa vaikka kuinka pitkään, heidän sielu rauhoittuu siitä. Merimaisema on ihan oma lukunsa. Meri on myrskysäällä vähän pelottava tämmöiselle pikku järvien äärellä eläneelle. Vierailulla voin merellä käydä ja olen aina yhtä vaikuttunut.

”Mitä sä rouva puuhaat?” En yhtään mitään.

Viime syksyn ideat pitää haahuilupäivänä käydä läpi, vieläkö ne tuntuu hyviltä ideoilta? Ja uusiakin ideoita pitää saada rauhassa tuumata. Tähän tuumaamiseen saan kulumaan erityisen paljon aikaa ja sitä ei kannata kenenkään vierestä katsoa. Meidän mökkipihassa on monta kohtaa missä heinä, villivattu ja muut rikkaruohot on voitolla. Mutta tarpeeksi kauan kun niitä katselen, keksin kyllä jonkun idean millä ne päihitän.

Kun olen pari tuntia tuumaillut ja haahuillut ympäri pihaa, mies saattaa kysyäkin, että ”mitä sä rouva puuhaat?” En yhtään mitään. Tai siis haahuilen ja tuumailen tosi, tosi ahkerasti.

One Comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.