Tortillapelti on helppo ruoka, mistä nuoriso tykkää varmasti.

Tortillapelti tai quesadillat

Heinäkuussa ajattelin laittaa reseptejä, jotka sopii muksuille. Tortillapelti tai quesadillat on helppo tehdä mökillä. Mikään resepti täällä ei ole oma keksintöni, vaan lainaan ahkerasti kirjastosta ruokakirjoja ja etsin ohjeita niistä. Ja ilmaisjakeluna tulevista lehdistä löytyy myös paljon hyviä vinkkejä.

Tortilla kasvistäytteellä, pinaattia-halloumijuustoa-herkkusieniä.
Tortilla kasvistäytteellä, pinaattia-halloumi juustoa-herkkusieniä.

Tämä resepti on kaikkien suosikki, erityisesti lasten, nuorten, naisten ja miesten ja mummien. Faarille tai papalle en ole vielä tarjonnut. Siitä saa tehtyä tosi ruokaisan, kun paistaa tortilloja valtavan pinon. Tai tosi kevyen, jos käyttää kasvistäytteitä ja syö vaan muutaman viipaleen. Quesadillat (eli kaksi tortillalettua päällekkäin pannulla ja täytteitä välissä) on periaatteessa nopea tehdä. Mutta jos pöydässä istuu neljä nälkäistä teinipoikaa, et ennätä yhdellä pannulla kääntämään niin paljon tortillalettuja, ettei koko ajan kolmella olisi lautanen tyhjä. Yksi teinipoika voi haukata yhden tortillaan kahdella suupalalla. I know! Jos siis syöjiä on monta, tai ne on tosi nälkäisiä, kannattaa tehdä tortilllapeltiä. Tämä idea tuli Minna Kuukan Instassa vastaan.

Tortillapelti, noin 4-6 hengelle

2 pakettia isoja tortillalettuja, pehmeitä

1 pussi tacomausteseosta

600 g jauhelihaa, paista ja lisää mausteseos

1 tölkki juustokastiketta

1 tölkki salsakastiketta

1 pussi 150-200 g juustoraastetta

(sipulia viipaleina jos haluaa)

Paista uunissa 200 astetta, 10-20 min

Selostusta ja vinkkejä

Esivalmistelut

Jos tätä meinaa tarjota mökillä, esivalmisteluja voi kotona tehdä sen verran, että paistaa jauhelihan tai kanan valmiiksi. Maustan sen yleensä valmiilla Tacomausteseoksella. Jos haluaa tarjota tortillalettujen sivussa jotain salaattia, senkin voi jo pieniä valmiiksi ja vain yhdistää ainekset ennen tarjoilua. Ihan vaan salaatti, kurkkua ja tomaattia sopii hyvin tämän kaveriksi. Tai tomaatti-sipulisalaatti potkulla tai ilman, mihin löytyy myös ohjeita.

Tortillapelti

Pellissä saan isomman satsin ruokaa kerralla.

Ladon tortillaletut sopivan kokoisen uunivuoan tai uunipellin pohjalle. Laitan samat täytteet kuin yksittäiseen Quesadilla päälle, eli juustokastiketta, tortillakastiketta, jauhelihaa ja juustoraastetta. Näiden päälle taitan laidoilta tortillaletunlaidat ja asetan vielä pari lettua päälle niin, että täytteet peittyy letuilla. Laitan painoksi toisen pellin tai pannun ja pistän koko homman uuniin hetkeksi. Ohjeessa sanotaan, että 20 minuuttia, mutta se on minusta liian pitkä aika. Ennemmin seuraan, että kun täytteet on lämpimät ja tarttuneet toisiinsa ja pinta ruskea, nostan pois uunista. Leikkaan sopivia palasia. Tosi helppoa ja hyvää!

Tortillapelti on melkein valmis uuniin, pari lettua vielä kanneksi.
Tortillapelti on melkein valmis uuniin. Laitan pari lettua vielä kanneksi.

Quesadillat / Tortillaletut

Jos teen yksittäisiä Quesadilloja eli helpommin sanottuna tortillalettuja, lämmitän paistinpannun ja pistän pohjalle ihan tipan öljyä. Tortillalettu ei tartu helposti kiinni, mutta varmuuden vuoksi. Ladon yhden tortillan päälle juustokastiketta, salsakastiketta, jauhelihaa ja juustoraastetta. Laitan toisen letun päälle ja nostan paistinpannulle. Paistan sen verran aikaa, että pohja ruskistuu ja juustoraaste alkaa sulaa. Juustoraaste sulaa ja pitää homman kasassa ja pystyn kääntämään tortillaletun pannulla ympäri. Toki tässä pitää olla apuna paistinlasta ja aina ei sotkulta voi välttyä, mutta haittaako tuo. Kun tortillalettu on paistunut toiseltakin puolelta, juusto sulanut keskelle ja täytteet lämpimiä, voin nostaa sen leikkuulaudalle ja leikata siivuiksi. Ja sitten vaan uutta pannulle.

Tätä voisi ehkä kokeilla tehdä pitsakivellä grillissä. Pitääkin pistää listalle, että testaan.

Ruokavaliot

Täytteinä voi olla mitä vain, kunhan on joku juustoinen juttu, mikä sitoo puoliskot toisiinsa. Kerran kokeilin pinaatti-halloumi-herkkusieni versiota, mistä onkin kuva tuolla ylempänä. Jos vieraani olisivat kasvissyöjiä, jotain sen kaltaista heille tarjoaisin. Tortillalettuja löytyy gluteiinittomina, joten tämä on helppo ruoka myös keliaakikoille.

Tämän kaveriksi sopii vaikka sipuli-tomaattisalaatti, missä on vähän potkua.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.