Herkullinen tomaatti-sipulisalaatti

Tomaatti-sipulisalaatti potkulla tai ilman

Tästä salaatista meillä tykkää erityisesti mun miehet. Tomaatti-sipulisalaatti potkulla löytyy tästä ohjeesta ja lisään tänne myös ohjeen ilman potkua. Toisessa ohjeessa on keltasipulia ja toisessa kevätsipulia, mutta niitä nyt voi vaihdella ihan sen mukaan mitä sattuu olemaan. Tässä salaatissa on myös pari erikoisempaa ainetta: jalopenoa ja minttua. Niitä suosittelen kokeilemaan ainakin kerran, koska ne on tämän salaatin juju.

Ohje:

Noin 150 g / Rasiallinen minitomaatteja

2-3 Kevätsipulin vartta

4-8 jalopenoa, riippuen kuinka potkuista haluat

0,5 dl silputtua tuoretta minttua

1 limen mehu

0,5 dl oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Ohje

  • Pienin tomaatit puoliksi
  • Silppuan sipulin
  • Pienin jalopenon
  • Sekoitan limen mehun, oliiviöljyn, suolan ja pippurin
  • Sekoitan kaikki ainekset sekaisin
  • Valmista

Selostusta

Jos teen salaatin vieraille tarjottavaksi ostan keltaisia ja punaisia tomaatteja, silloin salaatista tulee tosi värikäs ja nätti. Jos teen sitä ihan vain omalle sakille arkiruuan kylkeen, laitan sitä mitä kaapista löytyy, yleensä tavallisia tomaatteja.

Pienin kokonaiset jalopenot ihan pieneksi silpuksi. Käytän kaupan altaasta ostettuja irto jalopenoja tai lasipurkissa olevia. Kummatkaan niistä ei ole minusta kovin tulisia, joten jos haluaa paljon potkua, pitää laittaa monta kappaletta.

Mintunlehtiä en laita aina. Mutta suosittelen maistamaan, niistä tulee ihan oma makunsa tähän salaattiin.

Sekoitan pienessä kupissa oliiviöljyn ja limetin menun. Noin puolet ja puolet. Lisään sekaan suolaa ja reilusti pippuria. Jos laitan mukaan minttua, lisää reilummin suolaa.

Jos tekisin tämän valmiiksi jo kotona mökille menoa varten ja sekoittaisin toiseen rasiaan marinadin ja toiseen kaiken muun ja yhdistäisin ne mökillä. Tässä salaatissa tykkään, että tomaatti ei pehmene liikaa, siksi yhdistän ne vasta mökillä.

Tomaatti-sipulisalaatti potkulla sopii tosi hyvin kaiken grillilihan kaveriksi. Tai iltapalaksi suolaisen piirakan kanssa. Viimeksi valmistin tonnikala-suppilovahvero täytteistä piirakkaa, sille löytyy ohje täältä.

Ruokavalion puolesta myös sopii kaikille: kasvissyöjille, gluteiiniton ja laktoositon.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *