Tätä mökkiblogia kirjoittaa Pia.

Tätä mökkiblogia kirjoittaa Pia

Tätä blogia kirjoitan minä, Pia. Tässä hommassa yhdistyy moni asia, jota en osaa tai en ole aina tehnyt. Tai mitä en koskaan edes kuvitellut tekeväni. En esimerkiksi koskaan kuvitellut mökkeileväni. Se, että jumittaisin samassa paikassa joka loma tai monta viikonloppua, oli kyllä hyvin kaukana mun haaveista. Mutta asiat muuttuvat ja elämässä on erilaisia vaiheita.

Mökkeily osana yhtä elämänvaihetta on ihanaa. Meidän naapuristossa on mökkiläisiä, jotka alkaa siirtyä mökistä luopumisen vaiheeseen ja ymmärrän hyvin senkin tulevan jossain kohti eteen. Onneksi ei vielä kuitenkaan moneen vuoteen.

Pihanhoito ja puutarha

Kohteliaasti paikallinen puutarhuri mulle selitti, että mikä on perenna, kun en sitäkään tiennyt.

Puutarhanhoito ja pihahommat oli minulle myös aivan outoja harrastuksia aikaisemmin. Tähän aiheeseen kerkesin sentään hivenen tutustua jo ennen kesämökkiä, kun muutettiin omakotitaloon ja sen pihamaata piti ruveta hoitamaan. Kohteliaasti paikallinen puutarhuri mulle selitti, että mikä on perenna, kun en sitäkään tiennyt. Eikä edes nauranut ainakaan niin, että olisin huomannut, ehkä salaa sisäänpäin. Tuosta omakotitalon ostamisesta on jo reilusti aikaa, joten siellä olen saanut harjoitella ja siksi mökkipihan kasvien suunnitteleminen on paljon helpompaa. Jos joku kysyisi, että minkälaisen pihan haluan, toistaisin ihan kaikki normaalit kliseet: helppohoitoisen, metsäiseen ympäristöön sopivan, kuivuutta kestävän ja kauniin. Tuohon vielä jos lisää edullisen, niin sitten olisi kaikki sanat kasassa.

Blogin kirjoittaja Pia on tehnyt pihatöitä vaikka vesisateessa.
Ison kukkapenkin kivimuurin rakentamista vesisateessa.

Edullisen siksi, että kyllähän mökkeily vie kaikki sun rahat, jos vain annat sen tehdä niin. Koko ajan voisi jotain tuusata, rakentaa ja kohentaa. Huvilan ja Huussin tiimiä ei ole meidän pihalla näkynyt, eikä toki ole kutsuttukaan. Ihan itse joudun vierittämään kiviä kukkapenkinlaidaksi. Me onneksi saatiin hyvän mökin lisäksi myös hyvät mökkinaapurit ja heiltä olenkin perinyt valtavasti kasveja. Siinä on säästänyt sekä rahaa, että saanut sellaisia kukkia, joiden tietää varmasti menestyvän tuolla alueella.

Some

Nuoret napsii kuvia takapuolestaan. Minun jos pitäisi sellainen ottaa, saatikka julkaista, ei tulisi tapahtumaan!

Olen keski-ikäinen ihminen, enkä ole henkilökohtaisesti käyttänyt Sosiaalista mediaa kuin joitakin vuosia. Koen omista asioista kertomisen ja itseni kuvaamisen outona, niin kuin varmaan moni ikäiseni ihminen. Nuoret napsii kuvia takapuolestaan. Minun jos pitäisi sellainen ottaa, saatikka julkaista, ei tulisi tapahtumaan! Somen päivittäminen ei teknisesti ole vaikeaa, hankaluus on enemmänkin siinä, että haluanko jakaa omia asioitani. Tai haluaako lapseni, että jaan hänen asioitaan? Mökkeily on minulle aiheena rakas ja mökillä otettuissa kuvissa ei ole pakko näkyä muita kuin minä itse. Kuvattavaa riittää silti, vaikka joka päiväksi. Siis mökissä, ei minussa.

Tätä blogia kirjoittaa Pia. Kuvassa Pia mökillä.
Tätä blogia kirjoitan minä, Pia.

Some on minusta mahdottoman mielenkiintoinen maailma ja omissa kanavissani voin leikkiä sillä niin kuin haluan. Työssä jos tekee mainontaa tai markkinointia, ei voi niin vapaasti kokeilla kaikkea uutta. Blogissa voin testailla valokuvaamista ja perehtyä teknisiin asioihin nettisivujen takana. En edes halua osata nettisivujen taustalla toimivia ohjelmia ja koodeja täydellisesti, mutta haluan tietää kaikesta ainakin sen verran, että voin kahvipöydässä asiasta sujuvasti keskustella.

Rakentaminen ja remontointi

Aviomieheni on siitä mahtava mökkikumppani, että hänen mielestään minä voin tehdä ihan samoja hommia kuin hänkin.

Mökki on meille paikka missä me voidaan touhuta, rakentaa ja askarrella. Puutarhahommat ovat pitkälti minun hoidossa, mutta osallistun kyllä kaikkeen muuhunkin. Aviomieheni on siitä mahtava mökkikumppani, että hänen mielestään minä voin tehdä ihan samoja hommia kuin hänkin. Ruuvata terassia, maalata mökkiä, rakentaa vierasmajaa, tyhjentää huussin ja leikata heinää. Tykkään tästä asenteesta kovasti.

Puuhommia metsässä. Iso kuorma matkalla pienittäväksi.
Puuhommia metsässä. Iso kuorma matkalla pienittäväksi.

Moottorisaha on tällä hetkellä laite, johon en rohkene koskea. Mutta sähkösaha tuntuu taas ihan simppeliltä vehkeeltä ja sillä olenkin pätkinyt puita. Ja olen kaatanutkin sellaisia pieniä. Otin tapahtumasta videon, mikä paljasti, että hommissa oli amatööri ja aiheutti videon katsojissa hilpeyttä. Sähkösahaa ei kuulemma kuulu liikuttaa edes-takas niin kuin käsisahaa, se vain sahaa itsestään. Onneksi talosta löytyy toinen, joka sitä moottorisahaa hyvinkin taitavasti osaa käyttää.

Vieraat ja juhlat

Voin olla mökillä myös yksin ja minua ei pelota metsänpeikot eikä rosvojoukot.

Olen sosiaalinen mökkeilijä. Voin olla mökillä myös yksin, osaan hoitaa kaikki tehtävät hommat ja minua ei pelota metsänpeikot eikä rosvojoukot. Mutta mieluiten olen siellä perheeni tai ystävien kanssa. Teen hurjan mielelläni ruokaa läheisille ja haluaisinkin blogissa jakaa onnistuneita mökkireseptejä myös muille. Tykkään testata uusia ruokia ja aika harvoin teen niistä mitään testiversiota etukäteen. Yleensä tuon ne rohkeasti suoraan pöytään vieraille tarjottavaksi ja myöntää täytyy, että ihan aina ei ole onnistunut. Ehkä sellainen 4/5 muksujen sanoja lainatakseni.

Laituri valmistui pari kesää sitten ja sitä käyttää niin oma väki kuin vieraatkin.
Laituri valmistui pari kesää sitten ja sitä käyttää niin oma väki kuin vieraatkin.

Ulkomailla on ihanaa. Mutta ihanaa on istua mökin terassilla ystävien kanssa syömässä hyvää ruokaa ja kuunnella hauskoja juttuja, joista osan olen kuullut jo monta, monta, monta kertaa. Mutta se ei haittaa – joka kerta naurattaa yhtä paljon.

Lue myös juttua meidän mökin valinnan taustalla.

Tai tarina milloin kannattaa vain vuokrata mökki, eikä ostaa omaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.