
Kesän raikkain drinkki!
En ole raparperista innostunut ennen tätä reseptiä. Tämä on kesän raikkain drinkki, ihan sama tekikö sen moktail tai coctail versiona. Suosittelen testaamaan!

Selostusta
Poimin raparterit, kuorin ja pilkon ne parin sentin paloiksi.
Lisää vesi, sokeri ja raparperit kattilaan ja keitä niin kauan, että massa on pehmoista mössöä.



Kun koko homma on mössöä, siivilöin irtoavan nesteen astiaan ja pullotan syntyneen herkun. Tämä on sitä siirappia, mistä voi sekoittaa erilaisia drinkkejä.
Alkoholittomaan versioon lisään raparperisiirappia ja vichyä. Vichyn sijaan voi laittaa jotain muutakin mieluista limua. Koristeeksi voi lisätä sitruunan viipaleita tai vaikka mansikoita.
Alkoholilliseen versioon voi lisätä giniä ja tonicia. Tai vodkaa ja vichyä. Ihan oman makunsa mukaan. Mukaan voi puristaa sitruunaa tai limeä tai vain koristella juomat sitruunan siivuilla.
Keitettäessä syntyvästä mössöstä voi valmistaa jotain leivonnaista tai sitä voi laittaa sellaisenaan vaikka jäätelön päälle.
Katso myös raikas piirakka ohje, Key Lime Pie.

