Mökin vuosi kirja kaikille mökkeilijöille ja mökkituliaiseksi.

Mökin vuosi kirja on ilmestynyt!

Kirjoitin kirjan mökkeilystä! Mökin vuosi on juuri ilmestynyt ja löytyy Suomalaisesta kirjakaupasta ja varmaan hetken päästä muualtakin. Suomalaisen verkkokauppaan pääset TÄSTÄ.

Mistä se ajatus lähti?

Ajatus kirjasta oli jatkumo tälle blogille. Halusin koota kirjoituksistani mökkeilijöille passelin opuksen, missä olisi rentoa juttelua mökkeilystä ja  listoja siitä, mitä hommia mökkeilyyn kuuluu. Tuo rennosti oli koko homman avainsana, koska kuka minä olen ketään komentamaan. Jokainenhan saa tehdä tai olla tekemättä mökillään mitä tahtoo, mutta itse olisin mökin ostettuani kaivannut tämmöistä kirjaa, missä olisi vähän vinkattu, että mitä siellä mökillään kannattaa tehdä.

Järjestin iloiset kirjan julkkarit, kun kerran sellaiseen tuli mahdollisuus. Olipa kivaa!
Järjestin iloiset kirjan julkkarit, kun kerran sellaiseen tuli mahdollisuus. Olipa kivaa!

Kirjassa eletään vuodenaikojen mukaan ja homma alkaa keväästä. Voihan se sinulla alkaa vaikka talvestakin, jos tätä tammikuussa luet. Joka vuosi ne kuukaudet jostain alkaa ja kiertää kehää ympäri uudestaan ja uudestaan. Itselle kevät on tärkeä aika, kun talvella on pitkään odottanut, että pääsee taas touhuamaan. Tykkään erityisesti pihahommista.

Kirjan kirjoittaminen mökille oli hetkittäin hankalaa, kun teki mieli tehdä kaikkea muuta, kuin naputtaa tietokonetta.
Kirjan kirjoittaminen mökille oli hetkittäin hankalaa, kun teki mieli tehdä kaikkea muuta, kuin naputtaa tietokonetta.

Mökin vuosi sisältää paljon tyhjiä kenttiä, mihin jokainen voi kirjoitella haaveitaan ja listojaan omasta rakkaasta paikastaan. Jokainen mökki ja mökkiläinenkin on erilainen, joten olisi ollut mahdoton kirjoittaa kaiken kattavaa ohjekirjaa, jokaiseen mökkiin sopivaksi, joten nyt kirjaa voi täyttää omanlaiseksi. Meillä on mökillä Polaroid-vieraskirja. Joka kerta, kun mökillä ollaan, otetaan Polaroid-kuva. Niistä kirjoitinkin ihan vähän aikaa sitten, lukemaan pääset TÄSTÄ. Nyt tuon Polaroid-kuva lisäksi voin kirjoittaa tärkeitä asioita myös kirjaan.

Muistiinpanoja mökkielosta

Itselle tärkeitä seurattavia asioita on ainakin nämä: milloin joutsenet saapuvat, milloin järvi on jäistä vapaa, milloin vesipumppu viedään järveen ja kesävesi virta hanoista. Nämä ainakin meinaan merkata Mökin vuosi kirjaani.

Kevät, kesä, syksy, talvi.
Kevät, kesä, syksy ja talvi. Mökillä aina yhtä ihanaa!

Kun mennään mökille kylään, sitä tulee usein vietyä jotain tuliaisia. Kutsun näitä lahjoja höpö-höpö-lahjoiksi, koska meillä ainakin on mökki niin pieni, että harva tuo mitään muuta kuin hyötytuliaisia. Hyötytuliainen tarkoittaa wc-paperia tai huussikuoriketta tai sevettejä ja kynttilöitä. Mökin vuosi kirja ja skumppa on saattaa jatkossa olla oikeinkin oiva tuliainen, skumpalla voi skoolata yhdessä ja kirjan jättää pöydälle mökki vieraiden tutkittavaksi.

Käy tutustumassa kirjaan Suomalaisen Kirjakaupan verkkokaupassa, TÄSTÄ tai paikan päällä Suomalaisessa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.