Mökin huonekalut

Mökin huonekalut löytyy Torista

Torille ehdotettiin minusta joskus jotain luonnonsuojelupalkintoa. En tiedä saiko se sitä, mutta ansaitsis kyllä. Me on ostettu ja myyty vaikka mitä mökkiin liittyvää Torissa ja suurin osa mökin huonekaluista on löytynyt sieltä. Kaatopaikalle ei kannata ehjää tavaraa viedä, eikä välillä edes rikkinäistä. Koska jos laitat sen Toriin annetaan osastolle, niin varmasti joku sitä tarvitsee.

Vanha kiikkutuoli löytyi Torista. Siinä oleva matto taas kirpputorilta.
Vanha kiikkutuoli löytyi Torista. Siinä oleva matto taas vanhojen tavaroiden kaupasta.

Torissa myydään

Meidän mökillä oli vanhan asukkaan kaikki tavarat sisällä, kun me se ostettiin. Heti tyhjennys ja siivousvaiheessa laitettiin Toriin myyntiin mm. iso kanihäkki ja vielä isompi grillikota. Mökistä löytyi suuri määrä historiallisia koriste-esineitä, joilla olikin ihan oma keräilijäkuntansa ja niiden myyntihinnat nousivat yllättävän korkeiksi. Näillä rahoille sitten ostettiin edelleen sieltä Torista huonekaluja mökille.

Nojatuoli on löytynyt Torista, eikä haittaa vaikka siihen istuu remppavaatteissa.
Nojatuoli on löytynyt Torista, eikä haittaa vaikka siihen istuu remppavaatteissa.

Ja Torissa ostetaan

Huonekalujen ostaminen käytettynä on minusta hyvä idea. Mökillä on aina joku projekti menossa ja sen takia remppavaatteet usein päällä. Jos tuoli on käytetty ja siihen istuu maalisilla housuilla, ei harmita ollenkaan niin paljon. Kuvassa näkyvä tuoli on jo kolmas tuollainen kippituoli. Eka tuoli olikin vihreä, kun sitä mentiin hakemaan, vaikka myynti kuvassa se näytti ihan harmaalta. Koska myyjä oli niin mukava, ei kehdattu perääntyä hyvinkin halvoista kaupoista. Tuoli oli meillä hetken aikaa, kunnes myytiin se eteenpäin ja ostettiin uusi. Se taas oli niin paljon käytetty, että mekanismi hajosi jonkun ajan päästä. Muistaakseni se meni Torissa annetaan osastolle ja joku nouti sen miesluolaansa istuimeksi. Uusin tuoli näyttää oikein fiksulta, mutta siinäkin on jo omat vikansa. Olkoon tuossa niin kauan kuin vain kestää. Mökkivierailta tuli vinkki, että voisimme hankkia pyörivän tuolin, jolloin voisi välillä katsoa televisiota ja välillä järvimaisemaa. Erinomainen idea!

Pärekori toimii petivaatteiden säilytystilana.
Pärekori toimii petivaatteiden säilytystilana.

Mökki on kooltaan meille ihan sopiva, mutta säilytystilaa on pitänyt hankkia lisää. Tämä on varmaan monen pikkuisen mökin ongelma. Yritän pitää mökillä varastoitavat liinavaatteet ja omat vaatteet hyvin minimissä, mutta pakkohan niitä jonkun verran on olla. Peitot ja tyynyt on piilotettu pärekoriin, joka on nätti ja mahtuu ikkunan alle ilman, että se peittää maisemaa. Toisella puolella mökkiä on samanlainen iso pärekori, mihin toivon, että talon miesväki saa omat tavaransa asetettua. Sellainen helppo miessäilytystila, avoin iso kori, mihin kamat voi heittää. Pärekoria on käytetty myös leikkikehää, tukeva ja turvallinen istui muksuille.

Mökin huonekalut löytyy Torista.
Mökin huonekalut löytyy Torista. Tässä kaapissa säilytetään lautapelejä.

Kaappeja on löytynyt parikin kappaletta. Ne ovat niin kauniita vanhoja, hienosti tehtyjä esineitä. Isomman kaapin hinta oli 80 euroa ja se sopii täydellisesti tuohon ikkunan eteen. Kauan sitä etsittiinkin, koska tuon kokoisia oli vähän tarjolla. Sen piti olla sopivan leveä, ei liian syvä ja tarpeeksi korkea, mutta ei liikaa. Mulla on kalenterissa sellainen ikuinen ranskalaisviivalista – ”etsi Torista”. Tällä hetkellä etsinnässä on rautainen ulkoryhmä, tuolit ja pöytä, vierasmökkiin matto ja päiväpeitto, sekä Tic-Tac-Toe alueelle pöytä.  Lisäksi katson joka päivä, minkälaisia tavaroita on tullut Piha ja puutarha osastolle. Välillä tulee hauskoja ideoita ihan vaan siksi, että näkee jonkun esineen.

Välillä Torissa myös annetaan

Myytävää ei enää ole kovin paljon, koska viiden mökkeily vuoden jälkeen kaikki tavarat alkaa olla paikoillaan. Jäljellä on jotain ”annetaan tavaraa”. Torissa menee melkein mikä vaan, kun sen laittaa annetaan osaston alle. Meillä oli pihamaalla pari kattolevypalaa. Kun niistä laittoi ilmoituksen, pystyi kellosta katsomaan, että kauanko menee, kun puhelin soi ja joku tulisi tavarat hakemaan. Annetaan osaston tavaroita ei tarvitse itse viedä kaatopaikalle ja välillä on hauska kuulla mihin ihmiset niitä tavaroita tarvitsee.

Ihana vanha kaappi sopii tuohon kohtaan täydellisesti.
Ihana vanha kaappi sopii tuohon kohtaan täydellisesti.

Kerran meillä oli kaksi valkoista, neliskanttista, vahvasta muovista tehtyä säiliötä annetaan osastolla. Niistä tuli soitto heti ja eräs mies haki ne rakennustelineiksi. Hän sanoi laittavansa lankut päälle ja seisovansa niiden päällä maalaamassa. Ovat kuulemma kevyitä siirrellä ja tasaisia seistä. Oma mökin maalausprojekti oli vasta alkamassa ja siinä kohtaan vähän jo harmitti, että oli ne luvannut pois vietäväksi.

Yksi miehistä oli ostanut sen vaimoltaan salaa, koska itse halusi sellaisen, mutta mitä ilmeisimmin vaimo todellakaan ei.

Hauska sattuma kävi taas kun miesporukka tuli purkamaan mökkipihasta grillikotaa. Yksi miehistä oli ostanut sen vaimoltaan salaa, koska itse halusi sellaisen, mutta mitä ilmeisimmin vaimo todellakaan ei. Mies tuumasi, että laittaa sen sitten piiloon tontin takaosaan. Grillikodan purkuhommat hän lupasi hoitaa kavereidensa kanssa. Kun tuo kaveriporukka sitten ilmestyi pihaan, huomattiin, että mukana oli mies, jolta me oltiin edellisellä viikolla käyty hakemassa mökille sohva! Nauratti, että oishan hän voinut tuoda sen tullessaan kun kerta meille oli tulossa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.