Rauhallinen tunnelma tyynellä järvellä.

Kaunein mökkimaisema

Hienointa meidän mökillä on tuo maisema. Moni muukin asia on hienoa, kuten vaikka iso, toimiva terassi, missä istua tai edellisen omistajan jykeväksi rakentama mökki. Mutta ne on ihmisen tekemiä asioita, kaunein mökkimaisema on ollut tuossa jo kauan ennen meitä.

Tykkään järvimaisemasta ja itse en osaisi kuvitella kesämökkiä ilman vettä. Lomailtiin perheen kanssa kerran Raumalla ja yövyttiin Kylmäpihlajan majakassa ja se oli kyllä vaikuttava kokemus. Joten ymmärrän hyvin ihmisten viehätyksen merimaisemaan. Järvi tai meri, sillä ei sinällään ole väliä, jokikin käy. Mutta jotain vesistöä kaipaan maisemaa somistamaan.

Kaunein mökkimaisema, missä aurinko kimaltaa aamuisin vedenpinnassa.
Aurinko kimaltaa aamuisin vedenpinnassa.

Meidän mökki seisoo tontin korkeimmalla kohdalla ja järvi avautuu sen edessä alhaalla. Mökin edellinen omistaja oli tehnyt jykevän kuistin mökin eteen mistä katsella järvelle. Ongelma tämmöiselle minikokoiselle ihmiselle on se, että tuo jykevällä kuistilla oleva jykevä kaide peittää minulta järvinäkymän. Tykkään istua sisällä kiikkutuolissa ja kaikki minua pidemmät voikin siinä kiikutellessaan ihastella vesilintuja ja laineita, minä taas katselen kaidetta ja sen yläpuolella avautuvia puita ja taivasta. Juu, liioittelen vahvasti, koska kyllähän se järvi minullekin kaiteen välistä pilkistää. Mutta vain pilkistää!

Mökin jykevä puukaide vaihtuu lasiseksi tänä kesänä.
Mökin jykevä puukaide vaihtuu lasiseksi tänä kesänä.

Mökin maalaamisen yhteydessä kaide piti purkaa, jotta tellingit saatiin rakennettua hankalaan maastoon. Samalla päätettiin, että kaide menee vaihtoon ja tilalle tulee lasinen kaide. Odotan tätä kovasti, koska tuo maisema on suurin syy tämän mökin valitsemiseen. Meidän mökki oli kaaoksen vallassa kun tulimme sitä ensimmäisen kerran katsomaan ja maiseman peittona oli valtava määrä puita. Mutta kaiken sen läpi pystyi kuvittelemaan miltä kaikki tulisi näyttämään.

Jatkossa maisema avautuu järvelle vielä mahtavampana.
Jatkossa maisema avautuu järvelle vielä mahtavampana.

Suomen kesässä järvi ennättää yhden päivän aikana näyttämään niin monenlaiselta. Kauniina aamuna aurinko kimaltaa järvenpinnassa. Päivällä voi sataa ja tuulla, jolloin vesi muuttuu tummaksi. Iltapäiväksi sää saattaa muuttua jälleen ja pilvet heijastuu tyyneen järvenpintaan. Joutsenet lipuu hiljaa vettä pitkin. Illalla kun aurinko laskee, tulee järveen punaisia sävyjä. Kyllä tätä maisemaa jaksaa katsella päivästä toiseen. Ja tässä olen nyt miettinyt vain kesäaikaa, syksy ja talvi ovat aivan yhtä ihmeellisiä.

Iltaisin laskeva aurinko värjää kauneimman mökkimaiseman punaiseksi.
Iltaisin laskeva aurinko värjää maisemaa punaiseksi.

Tietysti maiseman ihanuutta lisää vielä kaikki se tunteet mitä omaan mökkiin liittyy. Onhan meilläkin mökkinaapureita, jotka katselevat samaa järveä ja samaa maisemaa. Mutta minun silmissä tämä kohta on juuri sen kaunein.

Lue lisää meidän mökin lähtötilanteesta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.